0
Your shopping cart is empty!

Label: Name1
Aurul e comestibil! Aztecii, arabii, chinezii sau vechii greci obișnuiau să bea aur lichid sau să mănânce fulgi de aur încă din Antichitate. Japonezii puneau aur în sake, iar principii italieni ai Renașterii îl amestecau în risotto. Astăzi, băuturile și rețetele culinare care folosesc aurul alimentar (codificat E 175) pe post de ingredient nu mai sunt deloc niște rarități! Cea mai scumpă prăjitură din lume a fost creată în Dubai. Este acoperită cu foiță de aur de 23 de carate și exact 806 euro. Prăjitura este făcută din cele mai alese ingrediente: făină bio din Italia și ciocolată de cea mai bună calitate din Belgia, vanilie din Madagascar, praf de aur și căpșuni bio înmuiate în aur alimentar. Este opera unei femei, Shafeena Yussuf Ali, un cofetar renumit din Golf. Prăjitura, denumită „Golden Phoenix”, este perfect comestibilă. Vinay Lall, director general al Tablez Food Company, a reiterat într-un comunicat de presă că este foarte mândru de prăjitura luxoasă. „I-am văzut pe alţii încercând să facă cele mai scumpe prăjituri din lume, dar care n-au fost comestibile din cauză că erau încrustate cu diamante şi alte elemente", a arătat el. Aurul și argintul alimentar sunt aurul și argintul pur,. Ingerate, nu prezintă nici un pericol, fiind neutre din punct de vedere al gustului și inerte din punct de vedere chimic. Atât Uniunea Europeană cât și SUA au autorizat utilizarea lor ca aditivi alimentari.